Hyra lägenhet på Södermalm

Nu äntligen är det dags för mig att leta lägenhet. Jag har bott hemma hos mina föräldrar till nu och jag är 24 och det är hög tid för mig att flytta hemifrån så fort det bara går. Men jag vill hyra lägenhet på Södermalm! Har du ens testat att försöka få tag på en lägenhet på Södermalm någon gång? Det är nästintill en omöjlighet. I värsta fall så får jag fortsätta att bo hos mina föräldrar för jag vill verkligen inte flytta till någon annan stadsdel. Mina föräldrar bor i villa på Södermalm och det är ju där jag är uppväxt och har gått i grundskola.

Skaffa egen lägenhet på Södermalm

Jag har bara upplevt positiva saker under min uppväxt på Södermalm. Mina föräldrar har bott i två olika villor på Södermalm men som tur var slapp jag byta skola under den tiden utan har kunnat ha kvar alla mina vänner och gå kvar på samma skola. Flera av mina kompisar sedan jag var liten har också valt att bo kvar på Södermalm men dom har lyckats få tag på bostadsrätter allihop vilket jag tyvärr inte kommer att ha råd med. Mina föräldrar kan dessvärre inte ställa upp och betala ett lån åt mig för att jag ska kunna skaffa en bostadsrätt. Dom kostar många miljoner att köpa och jag jobbar inom vården och tjänar inte så mycket pengar.

Stå i kö för lägenhet på Södermalm

För 2 år sedan fick jag reda på att jag kunde stå i kö för att få tag på en hyreslägenhet på Södermalm, varför hade jag inte kommit på detta tidigare? Då hade jag sparat 2 år i kösystemet och kanske haft en lägenhet vid det här laget. Men jag tror ändå att det bästa sättet att få tag på en lägenhet är genom kontakter så jag brukar gå med i olika grupper på Facebook och kolla.