Bor du i soliga Helsingborg? Se hit!

Bor du precis som jag i soliga Helsingborg och kan njuta av sommaren här nere så har du gjort helt rätt i att läsa vidare på detta inlägg. Det handlar nämligen om solceller i Helsingborg som Elektriska Montagebyrån numera finns tillgängliga att hjälpa till med. Du har med andra ord numera möjligheten att producera din egna förnybara el, helt tyst och fritt från utsläpp! Fortsätt läsa så ska jag berätta allt du behöver veta 🙂

Solstrålar träffar solcellerna – det är här det börjar

Elen som kommer ifrån det att solstrålarna träffar solcellerna och generar energi leds vidare till en växelriktare som omvandlar elen till vanlig 230 volts växelspänning. Själva växelriktaren kopplas i sin tur in till husets vanliga el central så att strömmen kan användas i det vanliga hushållet. Den ström som inte används av ditt hushåll säljs dessutom ut på elnätet alternativt om du hellre vill ”lagra” elen på elnätet för att nyttja vid ett senare tillfälle. Detta kan kännas som en helt ny värld, och på sätt och vis är det ju faktiskt så. Men det är något som vi alla borde lära oss mer om.

För genom att använda den solenergi som du kan samla in på taket med solceller i Helsingborg så kan man faktiskt både sänka sin elräkning men också skydda sig själv mot prishöjningar i framtiden. Du kan med andra ord installera en tillräckligt stor solcellsanläggning så att du blir helt självförsörjande, och hur fantastiskt är inte det?!

Man kan fundera mer på hur man vill ställa sig till olika källor av energi, men det viktigaste är väl ändå att vi tänker på vår framtid här på jorden. Du har chansen att läsa mer om solceller i Helsingborg via elmhbg.se/solcellspaneler/ och jag hoppas att du, lik som jag, inom kort har solceller på taket!