Hemma-kontor

Vi är många som numera bara tar på oss upp till på morgonen eftersom vi ändå bara ska sitta med i möten som kräver webkamera som bara får med naveln och uppåt. Vi är många som inte längre behöver skrapa bilen på morgonen eftersom vi inte behöver ta oss till jobbet utan det räcker att gå en trappa upp till extra rummet, eller ännu bättre – till köket som ligger bredvid sovrummet där min jobbstation numera är.

Ja, man kan tycka att det är många positiva grejer med att vi får jobba hemifrån under tiden av en pandemi. Men hur mår våra kroppar egentligen, och framförallt – hur kommer dem må efter några månader? Här nedan kommer några tips för att göra hemma-kontoret till ett mysigt ställe där du kan trivas, få mycket jobb gjort men framförallt inte skada din kropp inför framtiden.

  1. Se till att du har bara utrustning. Kontorsstolar finns det säkerligen många på din arbetsplats, ta dig tiden och se till att hämta hem en sådan för att du ska sitta ordentligt under arbetsdagen. På så vis sparar vi på rygg och nacke men kan också njuta mer och fokusera längre.
  2. Kontorsstolar är egentligen bara en del i själva utrustningen och givetvis är det fantastiskt om du har sådana möjligheter som gör att du kan stå upp lite under din arbetsdag, men oavsett – rör på dig! Se till att ta en fem minuters rast en gång i timmen och bara gå ett varv för att få upp blodcirkulationen.
  3. Ta på dig ordentligt och ha vanliga vanor. Ja, hur mycket vi än njuter av att slippa ha tighta byxor eller kjolar på oss till kontoret så kan det vara värt att faktiskt ta på sig riktigt på morgonen för att piggna till men också OM kameran någon gång skulle visa dina byxor så slipper dina kollegor se dig i pyjamasbyxor…!