GEAB räddade oss

Vi hade problem med fukt och mögel runt omkring och i vårt hus. Det började redan för två månader sedan, men blev till sist så problematiskt att vi var tvungna att ringa efter hjälp. Vi ringde fuktexperter på en fredag förmiddag.

Redan på måndag veckan därpå kom det hantverkare från GE-AB och satte igång. Ett gäng grävde upp runt huset och satte en ordentlig fuktspärr om kommer hålla resten av mitt liv. Ett annat gäng sanerade vinden och där finns numer en avfuktare installerad, och i både källare och på vinden är det numer ordentligt ventilerat.

De avlägsnade också den gamla syllen. När de avlägsnat den gamla syllen tog de bort allt organiskt material så att möglet inte kan sprida sig på nytt. Den sanerar och skyddar konstruktionen mot nya mögelangrepp med fungicider, svampdödande medel, innan de byggde upp en ny syll med friskt virke. Nu vet jag allt om syllbyten och undrar vad mitt gamla hus skall lära mig härnäst.

Oavsett om du redan har fuktskador eller vill försäkra dig om att inte få det, så kan jag verkligen rekommendera dessa yrkesmän och yrkeskvinnor som är proffs uti fingerspetsarna. De räddade verkligen vår sommar och vår hemester som vi nu snart avslutar.