Elektrikerna, coronakrisens stora vinnare

Coronakrisen slår hårt mot samtliga branscher inom det svenska näringslivet, men det finns däremot en bransch som trots råddade världskris har högkonjunktur och det är elektriker. – Jag tror att folk oberoende av konjunktursituation alltid behöver hjälp med sin el, säger Jens Börjesson, elektriker på hemlig ort i Sverige.

 

Coronakrisen har knappast gått obemärkt förbi någon person i Sverige just nu. Var dag kan man i tidningarna läsa om varsel, permitteringar och konkurser. Därför tycker vi på denna blogg att det nu är dags att lyfta fram något positivt under dessa dystra tider. De positiva nyheterna är att det trots allt även går att hitta branscher som går bra i nuläget. En av dem är elektrikerbranschen. Vi passade därför på att kontakta en elektriker vid namn Jens. Han berättar med stolt ton att de aldrig har haft så mycket att göra som i nuläget.

 

”Kris i mina ögon, är ett annat ord för möjlighet”

Hur kommer det sig då att elektrikerna har undkommit krisen så lätt? En möjlig orsak enligt Jens är att befolkningen oberoende av konjunktursituation trots allt behöver el till sina hushåll. Det är dock inte hela sanningen menar han. – På mitt bolag har vi alltid haft filosofin att ett kriser är en stor möjlighet för oss att vinna marknadsandelar. Blir man bara apatisk och inte vill agera, så tror jag risken är stor att man försvinner helt.

 

Så du menar alltså att eran inställning er enda anledningen till framgångarna just nu?

  • För oss är det detta. Jag ju sedan inte svara på hur andra bolag ser på saken.

Om du se över Sverige överlag då?

  • Som jag tidigare sa, så tror jag att människor behöver el till allt. El är numera ungefär lika viktigt som att andas luft. Vi klarar oss inte utan luft – på samma sätt som vi inte klarar oss utan el på något sätt.

 

”Konjunktursvängning åt det positiva lika viktigt för oss”

En annan aspekt man kan fundera på är över hur denna så kallade ”högkonjunktur” kommer se ut den dagen när krisen vänder. Detta är dock något som inte Jens tror kommer påverka branschen på något negativt sätt.

-Tvärtom skulle jag säga. Är det bra redan i nuläget, så tror jag bara att saker kan bli ännu bättre. Jag brukar se detta lite som en snöboll som rullar för en backe: börjar den väl rulla fort, växer bara våran andel på marknaden.

Så du är inte minsta orolig över de rådande svängningarna i Sverige?

–                           Inte det mista.

Har du läst denna artikel? Behöver du komma i kontakt med en elektriker i Kävlinge? Klicka i sådant fall på länken i föregående mening.