Mina fönsterlampor från PR Home ska tändas och släckas hela tiden

För en ganska billig penning kan man köpa fjärrstyrningskit på exempelvis Clas Olsson. Den enklaste lösningen är en fjärr och dosor som du sticker in i kontakterna. I dosorna kan du sedan stoppa i valfri elpryl (eller en hel grenkontakt för flera prylar).

Det vanligaste användningsområdet är förstås belysning. Det är väl bara mormor som har en enda ljuskälla i rummet, till exempel en takkrona som tänds och släcks från den vanliga väggströmbrytaren. Jo, kanske en lampa på en virkad duk på tjock-tv:n också … Alla vi andra har lampor över allt och utan fjärrbrytare eller timers får vi ränna runt och sträcka oss efter en rad olika strömbrytare.

Ta bara hemma hos mig, där har vi fem sådana här fönsterlampor från PR Home som ska tändas och släckas hela tiden, vilket är bökigt värre. Är det mulet och grått ute kan man vilja tända dem tidigare än om det är soligt, så timers är inte så bra. Så nu kör jag dem (i två grupper/grenkontakter) till fjärrdosor. Jag fjärrstyr också skåpsbelysning, ljuslister, en bordslampa och två golvlampor (också Stayhome). Ett klick med en kontroll som ligger på en hylla och allt tänds eller släcks.

Nej, nu ska jag till garaget och klappa min nya golfboard!